+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Bereik het Onbereikbare: Ontdek de Kracht van BHAGs!

Hallo, business hustlers en droomjagers! Vandaag duiken we in de grillige wereld van mijn Big Hairy Audacious Goal (BHAG). Zet je schrap, want dit is geen gewone businessblog – het is een achtbaan van gelach en bizarre avonturen!

Wat is mijn gekke BHAG, vraag je? Nou, ik heb de wilde droom om mijn flexwerkbedrijven om te toveren tot de ultieme flex-o-matic 1000, verspreid over het betoverende land van tulpen en windmolens, ook wel bekend als Nederland! Ik heb het over meer flexwerkkamers dan stroopwafels die je in je hele leven zult eten! Maar hé, waarom zou je het hierbij laten? Wereldoverheersing kan ook in het verschiet liggen! Grapje… of niet?

Maar bij die 1000 kamers waar je iedere dag, ieder uur voor een uur een dagdeel of een dag kan komen werken blijft het niet. Ik heb een briljante truc toegepast om dit aantal te boosten met factor 3,5. Jawel, door een fantastische idee kan ik dus 3,5 keer meer content creëren per label. Er zijn al enkele labels en er komen er nog veel meer bij. Dus in werkelijkheid kan ik mijn flexwerklocaties misschien wel 10, 20 of 30 keer boosten. Gewoon bedacht tijdens het reizen.

Meester in het uitbesteden

Laten we even reëel blijven. Om zulke gedurfde doelen te bereiken, moet je meer zijn dan alleen een doorzetter. Je moet een meester zijn in het uitbesteden van tovenarij! Stel je voor dat je met je toverstokje (of smartphone) zwaait en poef-taken worden uitbesteed, zodat jij je alleen kunt richten op de projecten waar je ondernemershart sneller van gaat kloppen. Tenzij je natuurlijk al deze mensen in vaste dienst wilt hebben op een vast kantoor op een vaste plaats in het land waar je op vaste tijdstippen naar toe gaat. Saaaai!

Ik geloof heilig in uitbesteden en ik heb het naar een heel nieuw niveau getild. Ik besteed alles uit – ja, ALLES – behalve die spannende projecten. Waarom zou je je druk maken om alledaagse taken als een virtueel leger van bekwame professionals ze kan uitvoeren terwijl jij het druk hebt met het bedenken van briljante bedrijfsstrategieën in je hangmat op een tropisch strand?

En laat me je vertellen, uitbesteden is een komedieshow op zich! Stel je voor: je probeert de fijne kneepjes van je visionaire bedrijf uit te leggen aan een virtuele assistent die meer geïnteresseerd is in het drama van de realityshow van gisteravond dan in jouw baanbrekende ideeën. Het is alsof je tegen een muur praat met emoji’s. 🤷 Maar hé, ze krijgen de klus geklaard, dus geen klachten hier!

Ik heb mijn social media management een keer uitbesteed aan iemand die de koningin van de memes bleek te zijn. Mijn merk had ineens een brutale online persoonlijkheid en ik kon niet anders dan lachen om de onverwachte hilariteit. Mijn bedrijf veranderde van corporate-speak in meme-speak, en wat denk je? Het engagement schoot omhoog! Wie wist dat kattenmemes en zakendoen hand in hand konden gaan?

Tijdzones zijn mijn beste vrienden

Je vraagt je misschien af hoe ik op de hoogte blijf terwijl ik over de hele wereld reis, cocktails drink op ongerepte stranden en exotische landen verken. Het geheim is simpel: tijdzones zijn mijn beste vrienden! Terwijl mijn lokale team slaapt, ben ik wakker en zorg ik dat er dingen gebeuren. Het is alsof ik 12 uur extra heb in een dag (nou ja, soort van).

Maar, lieve lezers, deze vermakelijke levensstijl is niet zonder uitdagingen. Oh nee, ik heb mijn deel aan tegenslagen gehad! Van verkeerde mensen in het team, vertragingen in oplevering van software en mensen die structureel kun afspraken niet nakomen tot het proberen te coördineren van een virtuele teamvergadering met leden verspreid over alle continenten (cue the time zone chaos), elke dag is een avontuur.

Maar uiteindelijk is het het allemaal waard. Outsourcing heeft me niet alleen tijd en vrijheid gegeven om mijn BHAG na te streven, maar heeft me ook in staat gesteld om in contact te komen met getalenteerde mensen van over de hele wereld. Het is een wereldwijde dans van samenwerking, waar grenzen verdwijnen en creativiteit geen grenzen kent.

Als je al een voorproefje wil hoe je je business kan boosten kan je al kijken op de beta site van Flex4coaching. Misschien zie je nog wat foutjes. Dat heb je met een beta versie. Ben benieuwd wat je er van vindt.

Dus, collega-dromers, laten we de chaos omarmen, genieten van het lachen en uitbesteden alsof er geen morgen is! Het is een wilde rit, maar met de juiste dosis humor en het perfecte team achter je kan het bereiken van je Big Hairy Audacious Goals net zo leuk zijn als een ritje op een Nederlandse fiets!

Onthoud dat het leven te kort is om altijd serieus te zijn. Voeg een snufje humor toe aan je zakelijke cocktail en succes zal o zo zoet smaken!

Tot de volgende keer, blijf groot dromen en lach nog groter! 🚀😂

Florentijn
Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 4 september 2023