+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Creativiteit en Innovatie

Vandaag neem ik je mee in het kleurrijke katten- en muisspel tussen creativiteit en innovatie. Maak je klaar om te ontdekken waarom creatievelingen een hippe bril en gekke hoeden dragen, terwijl innovatie druk bezig is met het bouwen van ruimteschepen in de achtertuin.

Dús

Creativiteit v.s. innovatie

Je hebt waarschijnlijk nog nooit gehoord van Professor Theodore “Creativiteits- en Innovatiegoeroe” Levitt, die ons vertelt dat creativiteit en innovatie twee willekeurig verschillende kaarten in hetzelfde kaartspel zijn. Creativiteit zit daar te brainstormen en bonte ideeën uit te wisselen, terwijl innovatie de gereedschapsriem omdoet en zegt: “Oké jongens, laten we deze ideeën in de echte wereld stoppen en kijken wat er gebeurt!”

Stel je creativiteit voor als een chef-kok met een krankzinnig assortiment aan specerijen. Hij staat daar maar in de keuken te dansen, nieuwe combinaties van smaken te verzinnen alsof hij een ‘Food Network’-aflevering is. Maar hier is het ding: als die creatieve kok nooit zijn recepten daadwerkelijk kookt en serveert aan hongerige klanten, blijft het bij een rare dansvoorstelling in zijn eentje.

Dat is waar innovatie om de hoek komt kijken. Innovatie is de butler die zegt: “Chef, laten we deze smaakexplosies naar de eettafel brengen en kijken of de klanten ‘Yum’ of ‘Eww’ zeggen!” Innovatie zorgt ervoor dat creativiteit van het podium afkomt en de schijnwerpers in het echte leven op zich gericht krijgt.

En nu, het moment waarop je hebt gewacht: het grote outsourcen van werkzaamheden, dat klinkt als iets waar je in je pyjama naar kunt kijken terwijl je je popcorn bijvult. Stel je voor dat je een verjaardagsfeestje plant, maar in plaats van zelf een cake te bakken, vraag je de beste banketbakker in de stad om een meesterwerk te maken. Zo kan creativiteit soms werken – je hebt misschien een briljant idee, maar je hebt de juiste “bakker” nodig om het in een smakelijke realiteit om te zetten.

En hier komt onze epische, onvergetelijke, wervelende call to action: Ga eropuit, creatieve zielen! Draag je gekste hoed en neem je briljante ideeën mee op een date met innovatie. Geef je ideeën de kans om uit te gaan en plezier te hebben in de echte wereld. Dus, klaar om die creativiteit te laten dansen en innovatie de gereedschapsriem te laten omdoen? Spring in het creatieve ruimteschip en laat je ideeën de kosmos verkennen van mogelijkheden!

En onthoud: innovatie is als het uitbesteden van je ideeën aan het universum, waar ze kunnen groeien, bloeien en misschien zelfs een eigen ruimtestation kunnen bouwen. Dus laten we die hoeden optillen, gereedschapsriemen vastmaken en samen de wereld van creativiteit en innovatie veroveren!

Zo heb ik het ook gedaan in Lelystad met mijn flexwerkbedrijf Flex4medics. Gewoon een vestiging opgestart in downtown Lelystad en een gebouw vol met andere medische beroepen. Die anderen huren allemaal vaste ruimtes, hebben langlopende huurcontracten. Jij weet wel beter. Jij bent de innovator. Jij regelt een werkplek, spreekruimte of praktijkruimte wanneer jij dat nodig hebt. Kijk op de site Flex4medics.nl en boek direct je werkplek.

Als je meer wilt lezen alles wat ik als ondernemer mee maak meldt je dan aan voor mijn emails met de laatste ontwikkelingen op een entertainende manier gebracht.

Florentijn van den Bos
Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 november 2023