+31 88 7 99 11 00 24/7 bereikbaar

De Dollemansrit van een Ondernemer: Op zoek naar de Verloren Rode Draad!

Stel je voor: je bent een ondernemer en je hebt tien hooihoopjes tegelijkertijd in brand staan. In plaats van rustig te blussen, besluit je om op een eenwieler te springen, jonglerend met kantoorbenodigdheden en ondertussen een zak chips te eten. Welkom in de wonderlijke wereld van de ondernemer die met zoveel dingen bezig is, dat zelfs een doolhof een duidelijke route lijkt te hebben!

Multitasking

Als het gaat om multitasking, zijn ondernemers de kampioenen van de chaos. Ze starten hun dag met een frisse energie en een onweerstaanbaar optimisme dat vandaag de dag zal zijn waarop ze de wereld zullen veroveren. Maar voordat ze het weten, zijn ze als kippen zonder koppen, hinkend van de ene taak naar de andere, zonder een idee waar de rode draad zich verstopt heeft.

Laten we eens een kijkje nemen in de hilarische achtbaan van een typische ondernemer:

  1. De Vergeetachtige Virtuoos: Een ondernemer begint met het beantwoorden van e-mails, maar voordat de laatste zin is getypt, is hun telefoon overgegaan en zijn ze verdwaald in een WhatsApp-marathon met klanten, werknemers en leveranciers. Een uur later kijken ze verward naar hun half-afgemaakte e-mail en vragen zich af: “Waar ging ik ook alweer over schrijven?” In mijn geval op dit “waar ging ik mijn verhaaltje ook weer over schrijven”. Mijn gedachten zijn inmiddels al 10 keer naar iets anders gegaan.
  2. Het Ideeënbuffet: Ondernemers hebben meer ideeën dan er zandkorrels op het strand liggen. Terwijl ze werken aan hun nieuwste project, worden ze verleid door een schitterend idee dat schreeuwt om aandacht als een peuter met een lolly. Ze parkeren hun huidige inspanningen en beginnen aan dat nieuwe idee, totdat het volgende geniale concept zich aandient. Resultaat? Een hele reeks half-uitgewerkte plannen en geen enkele voltooid!
  3. De Acrobatische Agenda: Ondernemers hebben kalenders die eruitzien als ingewikkelde circusschema’s. Ze jongleren met vergaderingen, telefoontjes, netwerkevenementen en lunchafspraken zonder te weten of ze naar boven of beneden moeten kijken. Wanneer ze dan eindelijk de tijd vinden om te ademen, blijkt het weekend te zijn verdwenen in een mysterieuze zwarte gat van afspraken.
  4. De To-do Tornado: Een to-do lijst is voor een ondernemer als een magneet voor metalen voorwerpen. Ze schrijven enthousiast een takenlijst op, boordevol met doelen en ambities. Maar al snel lijkt die lijst zich te vermenigvuldigen als konijnen, terwijl de voltooide taken achterblijven als zeldzame eenhoorns.

Maar vrees niet, beste ondernemers, er is hoop! Een rode draad mag dan een zeldzaamheid zijn, maar met een paar eenvoudige stappen kunnen jullie die hilarische hooihoopjes in een georganiseerde symfonie veranderen:

  1. De Prioriteiten-Pogo: Focus op enkele belangrijke doelen tegelijk en laat je niet verleiden door elk nieuw idee. Wees als een pogo-stick en spring met vastberadenheid op je prioriteiten, terwijl je andere ideeën even in de wacht zet.
  2. De Planning-Paraplu: Open die paraplu en houd je planning droog! Maak gebruik van hulpmiddelen zoals agenda’s, planningstools en reminders om je dagelijkse circusact te organiseren.
  3. De Gestructureerde Grapjas: Lach om je eigen chaos, maar wees ook serieus als het op structuur aankomt. Creëer een systeem om je taken te ordenen en af te vinken, zodat je nooit meer verdwaalt in je to-do tornado.
  4. De Rode Draad Radar: Ga op zoek naar die rode draad! Het kan zijn dat je verschillende projecten en passies hebt, maar als je goed kijkt, ontdek je wellicht dat er een gemeenschappelijk thema of doel is dat alles met elkaar verbindt.
    Deze punten hebben mij echt geholpen om de rode draad weer te vinden. Om  een duidelijk doel te stellen en daar ook in stapjes naar toe te werken hoe chaotisch de dag ook verloopt. Iedere dag kleine stapjes naar het ultieme doel.

Een mooie stap om dit te bereiken is het uitbesteden dan de dingen die je niet graag zelf doet en waarvoor het niet de moeite is om het zelf in huis te halen, kortom je business outsourcen. Ik doe niet anders. Nou ja, deze verhalen schrijven, dat doe ik nog zelf in mijn business. Maar verder volg ik alleen de rode draad. Neem nu de huisvesting van je bedrijf. Ingerichte kantoren die er zijn alleen als jij ze nodig hebt. In Lelystad hebben we nog ruimte over voor enkele ondernemers. Kijk op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flevoland/lelystad/ om te zien wat je allemaal kan outsourcen bij mijn bedrijven.

Er zijn nu nog 2 kantoren beschikbaar: 20m2 en 30m2.

Dus, beste ondernemers, laat die eenwieler in de hoek staan, leg die zak chips neer en neem even de tijd om de rode draad te vinden. Het zal je leiden door de dollemansrit van je ondernemerschap en je helpen om te begrijpen wat je nu eigenlijk precies aan het doen bent. En wie weet, misschien ontdek je dat die rode draad het lachen is dat door al je ondernemersavonturen heen weeft!

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 12 augustus 2023