+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

De onthulling: druk zijn is een keuze die we zelf maken

Midden in een hectische werkdag, met mijn inbox die uitpuilt en een telefoon die maar blijft rinkelen, had ik een moment van helderheid. Terwijl ik een slok nam van mijn inmiddels lauwe koffie, vroeg ik me af: Waarom doe ik dit eigenlijk allemaal? Is deze drukte echt een noodzaak of… een keuze?

Die ‘drukke badge’ die we allemaal dragen

Herinner je je nog de laatste keer dat iemand vroeg hoe het met je ging en je antwoordde met: “Druk!”? Het voelde bijna als een badge van eer, toch? Maar na het lezen van Tony Crabbe’s inzichten, begon ik te beseffen dat:

We ons vaak ‘druk’ voelen om indruk te maken. Want hé, een druk persoon moet wel belangrijk en succesvol zijn, toch?
We bang zijn om dingen te missen. Dus proppen we onze agenda’s vol, uit angst om achter te blijven.
We onszelf meten aan een onrealistische standaard. Wie zegt eigenlijk dat 16 uur werken per dag normaal is?

De geweldige openbaring: Ik kies voor drukte

Het was een vrijdagmiddag, en ik staarde naar mijn overvolle agenda voor de volgende week. En toen realiseerde ik het me: ik kies hier zelf voor. Druk zijn is geen gegeven, het is een keuze. Een keuze die inhoudt:

Zelf de regie nemen: Bepalen wat écht belangrijk is en wat niet.
Grenzen stellen: Leren om ‘nee’ te zeggen en te prioriteren.
Tijd nemen voor jezelf: Herontdekken wat rust en ontspanning voor je kunnen betekenen.

Het leven opnieuw inrichten

Met deze nieuwe inzichten heb ik mijn leven stap voor stap opnieuw ingericht. En weet je wat? Het voelt geweldig! Outsourcen heeft me daar enorm bij geholpen:

Taken delegeren: Ik hoef niet alles zelf te doen. Door te outsourcen kan ik me concentreren op mijn sterke punten.
Meer ruimte voor passies: Door minder druk te zijn, heb ik tijd herontdekt voor dingen die ik liefheb.
Minder stress: Ik kies ervoor om mijn leven anders in te richten en het verschil is dag en nacht.
Alles gaat vanzelf. Als je maar de juiste mensen hebt. En zo moeilijk is het allemaal niet. Iedereen roep dat het krijgen van personeel zo mogelijk is. Ik heb er geen problemen mee. Sterker nog, ze bellen mij om te vragen of ik nog werk heb. De hele business zit daardoor in een fantastische flow zonder dat ik het echt druk heb. Deze week was mijn agenda nagenoeg leeg op 2 x een online meeting van een half uur per stuk na.

Jouw beurt!

Ben je het zat om je constant overweldigd te voelen? Misschien is het tijd om je eigen ‘druk zijn’-keuzes te evalueren. En als je klaar bent om een deel van die druk los te laten door te outsourcen, ben ik er om je te helpen.

Ik kan je bijvoorbeeld direct helpen met fantastisch werkplekplekken voor heel Nederland. Neem dit mijn locatie in Lelystad. Misschien word je niet direct warm van Lelystad, maar als je toch van de drukte weg wil is Lelystad en omgeving echt een aanrader. De Oostvaardersplassen zijn bij uitstek geschikt om helemaal tot rust te komen. Ook de Marker Wadden blijken heel mooi te zijn. De laatste keer dat ik daar naar toe wilde had ik de boot gemist. Ik zag ‘m nog weg varen.

Flex4coaching Lelystad

Ik ieder geval genoeg gelegenheid om volledig te ontspannen en daarna nog even bij te werken op kantoor. Boek je eigen privékantoor in Lelystad via flex4coaching: https://www.flex4coaching.nl/locatie/flex4coaching-lelystad/

Helemaal onderaan de pagina heb je het overzicht van alle flexwerk kantoren. Geen open kantoortuin, maar echt je eigen kantoortje waar de deur dicht kan om zo full focus jouw ding te doen. En daarna weer door. Ik zie je in Lelystad!

Florentijn

Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 20 oktober 2023