+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Reizen VS vakantie: Waarom ik liever reis dan op vakantie ga

Als veelzijdige ondernemer heb ik altijd een drukke agenda en een passie voor reizen. Voor het komende jaar heb ik al mijn reisschema voor 2024 klaarliggen, met avonturen die me van Afrika naar Europa en zelfs Amerika leiden. Maar wanneer mensen me vragen of ik weer op vakantie ga, luidt mijn antwoord steevast: “Nee, ik ga niet op vakantie – ik reis.”

Reizen is voor mij zoveel meer dan alleen ontspannen in een luxe resort. Het betekent de wereld zien en tegelijkertijd werken aan mijn bedrijf. In dit blogartikel zal ik je laten zien waarom reizen voor mij de ultieme manier is om te genieten van het leven als ondernemer.

1. Reizen: Een kans om te werken én te genieten

Voor mij is vakantie een verblijf in een 5-sterren resort, waar ik aan het zwembad lig en helemaal niets doe. Nu ik erover nadenk, verlang ik daar eigenlijk wel naar. Met de kinderen een bezoek brengen aan een afgesloten park met een buffet waar je onbeperkt van kunt genieten, is ook zeker niet verkeerd voor een periode van ongeveer 10 dagen. Maar reizen, dat is een ander verhaal.

Tijdens het reizen kan ik observeren hoe ze in andere landen mijn vakgebied aanpakken, om mensen te ontmoeten en met hen ideeën uit te wisselen. En dat alles zonder luxueuze voorzieningen – mijn reizen gaan terug naar de basis. Ik woon bij de locals, leer van hen en pas me aan hun manier van leven aan. Dat is voor mij wat reizen écht betekent.

2. Altijd verbonden: Werken waar en wanneer ik wil

Soms ben ik veel alleen tijdens mijn reizen, maar soms leef ik ook samen met andere avonturiers. Wat er ook gebeurt, mijn laptop zit altijd in mijn tas, klaar om te gebruiken wanneer dat nodig is. En natuurlijk zorg ik ervoor dat ik een enorme databundel heb, want de zakelijke wereld draait altijd door – waar ik ook ben.

Voor mij is reizen meer dan alleen ontspannen. Het is een kans om te netwerken, nieuwe ideeën op te doen en mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Terwijl ik geniet van de natuur en soms de gezelligheid van co-living, houd ik mijn business draaiende. Mijn laptop en een dikke databundel zijn mijn trouwe reisgenoten.

3. Een inspirerende ervaring: Reizen als ontdekkingsreiziger

Ik zie mezelf niet als een toerist, maar als een ontdekkingsreiziger in de wereld van het zakenleven. Van de lokale markten in kleine dorpjes tot de zakelijke centra in grote steden, elke plek biedt nieuwe perspectieven en kansen. Deze reizen hebben me geleerd om flexibel, aanpasbaar en open-minded te zijn. Ze hebben me ook laten zien dat succes niet alleen draait om wat je kent, maar ook om wie je kent.

Benieuwd hoe ik mijn werk blijf uitbesteden terwijl ik geniet van mijn reizen? Wil je weten hoe ik inbound marketing toepas tijdens mijn avonturen? Voor de coaches onder ons heb ik een fantastische basis gemaakt om je praktijk te draaien als je in Nederland bent. Je bedrijf kan je vestiging met een service kantoor voor coaches het hele jaar door voor een vaste lage prijs. Je post scannen we in en kan je gewoon tijdens 1 van je backpack avonturen doornemen. Ben je dan toch in Nederland dan kan je voor een appel en een ei een coachkamer gebruiker per uur, per dagdeel of per dag.

Kijk eerst even op www.flex4coaching.nl en als je meer wil weten neem dan contact met me op en ontdek hoe ik mijn zakelijke leven combineer met het verkennen van de wereld. De avonturen wachten ook op jou!

Florentijn

Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 4 maart 2024