+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Van Koudwatervrees naar Bedrijfsboost: Duik dieper met deze strategieën!

Net weer terug van een uurtje spartelen in het water. Onder het zwemmen bedacht ik mij dat zwemmen wel heel erg lijkt op ondernemerschap. Helemaal nu ik het heb uitgeschreven.

Wekker op 6:00. Nog een uur te gaan voor zwembadtijd!

De ochtendstilte omarmt me terwijl ik me klaarmaak. Het idee van een vroege duik in het zwembad klinkt misschien koud, maar het is net als bij de business: je moet er gewoon induiken!

Eenmaal bij het zwembad…

De warm-up is een ritueel. Ik drink mijn water, voorkom kramp en maak me mentaal klaar. Die chloordampen? Een teken dat het avontuur gaat beginnen. En dan, de koude plons. Elke keer weer een adrenalinekick!

Het zwemmen als metafoor voor ondernemen

Zwemmen lijkt misschien simpel, maar het is een constante balans tussen techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Net als bij je eigen business.

Fase 1 – Koudwatervrees in je Business

We kennen het allemaal: die eerste sprong is angstaanjagend. Maar zoals met elke nieuwe uitdaging, is de eerste stap vaak de moeilijkste. Zoveel mensen hebben briljante ideeën, maar durven die sprong niet te wagen.

Fase 2 – Train je zakelijke uithoudingsvermogen!

Je kunt niet verwachten meteen de beste te zijn. Het gaat om groei, leren van fouten en steeds weer opstaan. Net als bij zwemmen, bouw je zakelijk ook je ‘spieren’ op. En inderdaad, het gaat altijd te langzaam. Maar ook hier is geduld een schone zaak.

Fase 3 – Plannen is key

Stel doelen en maak een roadmap. Maar wees ook flexibel. De markt verandert, net als de stromingen in een zwembad. Wees voorbereid om je koers aan te passen.

Fase 4 – Tegenslagen? Kom maar op!

Elke ondernemer weet dat niet alles altijd volgens plan gaat. Maar uitdagingen maken ons sterker. Ze leren ons veerkrachtig te zijn en nieuwe oplossingen te vinden.

Fase 5 – Volg je koers

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden, vooral als de golven hoog zijn. Maar houd je visie scherp en blijf op koers. Jouw zakelijke ‘zwemlijn’ is je gids.

Fase 6 – De juiste crew om je heen

Goed advies is goud waard. Omring je met mensen die je verder kunnen helpen. Soms is een frisse blik of een expertadvies precies wat je nodig hebt.

Voeding & Ondernemen

Net zoals goede voeding essentieel is voor zwemprestaties, is goede ‘voeding’ – zoals kennis, netwerken en middelen – essentieel voor je bedrijf.

Outsourcen is de sleutel

Je kunt niet alles zelf doen. Soms moet je delegeren, uitbesteden, loslaten. Bijvoorbeeld door een coachruimte te boeken bij flex4coaching. Zo houd je meer tijd over voor wat écht belangrijk is.

Kijk op mijn website van www.flex4coaching.nl om direct aan de slag te gaan als coach en scoor je ideale ruimte voor jouw coachingssessies.

Florentijn
Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 13 oktober 2023