+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Die Venetiaanse busboot chauffeurs hebben Amsterdamse trekjes

Dit voorjaar brengt mij naar Albanië. Niet op vakantie, maar ik maak een reis met de camper (we noemen hem HQ) door Albanië en ik stop onderweg in Venetië, Kroatië, Montenegro en uiteindelijk een ambitieuze rondreis door Albanië.

Het voornaamste doel is om te kijken hoe ze daar nu werken, en dan natuurlijk voornamelijk flexibel werken. Wat kan ik van soortelijke bedrijven leren of wat kan ik ze leren en kan hieruit een samenwerking ontstaan. Ik ben erg geïnteresseerd in de mensen omdat zij mij alles kunnen vertellen over hun gewoontes en gebruiken zodat ik tijdens mijn bezoek aan co-working locaties, maar ook co-living locaties de juiste vragen kan stellen.

Venetië: van toeristisch mekka tot inspiratiebron

Zo doe ik een aantal dagen Venetië aan. Een toeristisch mekka wat meer weg heeft van een openlucht museum dan een echte stad. De keren dat ik er ben geweest was het ontzettend druk. Bij mijn aankomst op zondag valt het op hoe rustig het er wel niet is. Een verademing. En het is er ook niet zo warm. Maandag was ook nog goed te doen, maar dinsdag en woensdag was het wel heel druk. Een mooi moment om op woensdag alles met de boot te doen. De busboot heb ik geprobeerd. Lekker makkelijk overal in en uit stappen.

Het is wel erg druk als ik opstap op Piazzale Roma. Ik moet ponton F hebben. Er staat een flinke rij en ik ga geduldig wachten tot ik mee kan op de boot. Er gaan eigenlijk best veel mensen op die boot bedenk ik mij nog. Beetje doorduwen en er kan nog meer bij. Ik heb er nu al spijt van. Ik ga direct een flink stuk varen en ik hoop erop dat het steeds minder druk wordt. Dat ding stopt nog vaak ook.

Chauffeurs met Amsterdamse trekjes

De chauffeur is ook niet afgestudeerd op het aanleggen van de schuit. Hij knalt hem gewoon tegen de ponton aan. Het wegvaren gaat er evenmin zachtzinnig aan toe. De dame die belast is met het aanleggen zwiert behendig een tros om de aanlegpaal en de boot komt met een ruk en veel kabaal van de motor tot stilstand. Het is een hele beleving. Het doet mij denken aan verschillende ritjes met Amsterdamse taxi’s.

Uiteindelijk kom ik na ruim een halfuur varen en inmiddels zelfs een plek op het achterdek helemaal relaxed aan bij halte San Pietro di Castello. In dit stuk van Venetië is het nog heerlijk rustig. Ik slenter door de straatjes, loop door een parkje, praat met wat mensen en besluit naar twee andere eilanden te gaan met de busboot. Ook hier is het stukken rustiger.

Een ingeving leidt tot actie

Tijdens het wandelen krijg ik een fantastische ingeving waar ik al jaren mee in mijn hoofd zit die ervoor zorgt dat alles op z’n plaats valt. En dat is ook exact de reden waarom ik dit soort tripjes maak. Alles wat je onderweg ziet en meemaakt levert inspiratie op. Ik ga op een bankje onder een boom zitten met een fantastisch uitzicht en ga direct de mensen uit mijn team bellen die mij kunnen helpen dit verder uit te werken. Er schieten mij direct de juiste mensen te binnen die de uitvoering kunnen doen en een uur later heb ik alle voorbereidingen getroffen. Vrijdag gaan we proefdraaien.

Uit deze proef kwam naar voren dat er toch nog een onoverkomelijk hobbeltje is. Met een beetje techniek is dit wel op te lossen en dan kan dit idee nog veel meer voor de bedrijven betekenen dan dat ik in eerste instantie bedacht had.

Flex4medics: een succesverhaal

Op deze manier is ook het concept flex4medics ontstaan. Een fantastisch idee die inspeelt op de vraag naar flexibele ruimtes voor (para)medici. Inmiddels is dit label marktleider in Nederland op dat gebied. Werk jij in de medische of paramedische sector? Kijk dan zeker een keer op de site en bekijk het aanbod van spreekkamers, praktijkruimtes, therapiekamers en ruimtes om medicatie te testen.

Opdoen van inspiratie

Veel succes met het opdoen van inspiratie zodat dit ook jouw business verder kan helpen. Voorkom wel dat je er nog meer dingen bij gaat doen. Dat is zo verleidelijk heb ik gemerkt.

 

Groet,

Florentijn

Mr. Outsourcing

Ontdek mijn mails!

 

Met mijn mails wordt je echt geïnspireerd. Deze mails gaan over alles wat ik meemaak en wat er speelt in mijn bedrijven op het gebied van innovatie, ondernemerschap, productontwikkeling, wet- en regelgeving en mijn visie op het nieuws.

Mijn mails zijn niet doorsnee en waarschijnlijk heb je deze opzet nog nooit eerder gezien. Dat is hoe ik het doen. Anders, eigenwijs, vernieuwend en innovatief, maar wel altijd op een entertainende manier en altijd met een haakje naar mijn business zodat je er ook iets van kan leren.

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 12 mei 2024